Home » Zonwering schoonmaken

Zonwering schoonmaken

De aanschaf van uw zonwering was een forse investering. Tijdens een warme zomer blijkt steeds weer dat het de investering waard is. Buiten prachtig maar warm zomerweer, binnen heerlijk koel. Naast dit praktisch nut is het vaak ook een mooi gezicht. De finish in touch van uw woning of gebouw. Om lang te genieten van uw investering is het noodzakelijk de zonwering goed te onderhouden.

De vervuiling bestaat veelal uit atmosferische vervuiling en alg aanhechting. Vooral het laatste is slecht voor uw zonwering. Als dit langere tijd blijft zitten wordt het verwering. U herkent het wel, kleine zwarte pitjes die moeilijk te verwijderen zijn. De specialisten van TG Cleaning Service verzorgen het schoonmaken van uw zonwering graag.

Verschillende zonweringen

Er zijn veel verschillende zonweringen. Markiezen, uitvalschermen, screens of parasols elke zonwering heeft een specifieke aanpak nodig. Door veel ervaring en kennis van materialen en reinigingsmethodes weten we wat we wel en niet kunnen doen. Van te voren proberen we een inschatting te maken van het resultaat van een reinigingsbeurt. Desnoods komen we een proefvlak reinigen zodat u achteraf niet teleurgesteld bent over het resultaat.

Zonnescherm
Zonnescherm is een breed begrip. Alles wat de zon tegen houdt functioneert als een zonnescherm. Bij de term zonnescherm denken we meestal aan iets wat voor uw raam of boven uw terras hangt. Welke vorm van zonnescherm u ook heeft, wij maken het graag vakkundig voor u schoon.

Terrasscherm
Het terrasscherm of terrasoverkapping is één van de vele vormen van zonwering. Het schoon maken van dergelijke zonwering vraagt om veel kennis en ervaring. Vaak is het is een liggende zonwering waardoor vervuiling blijft liggen en alle tijd heeft om in het oppervlakte materiaal te trekken.

Uitvalscherm
Het uitvalscherm of knik-armscherm is één van de meest voorkomende vormen van zonwering. Effen gekleurd, met motieven of uw bedrijfsnaam erop, er zijn veel verschillende varianten. Afhankelijk van het soort doek wat toegepast is laat een uitvalscherm zich goed reinigen.

Screens
Het doek wat voor screens gebruikt word is bijna altijd gevlochten polyamide . Zeer sterk materiaal wat niet snel slijt. Ook makkelijk schoon te maken. Bovendien hecht vuil en alg niet snel aan. Ook niet omdat screens meestal recht naar beneden hangen. Vervuiling glijdt er makkelijk af. Screens die toegepast worden op glas of serredaken hebben meer onderhoud nodig. Doordat ze horizontaal liggen hecht vervuiling snel aan. Regelmatig schoonmaken is daarom aan te bevelen.

Markiezen
Omdat markiezen veel naden hebben is dit de meeste kwetsbare vorm van zonwering. Markiezen reinigen vraagt daarom een zorgvuldige aanpak, vakkennis en ervaring. De naden zijn afgedekt met een afdekband van polyamide, katoen of kunststof. Vooral de katoenen banden zijn kwetsbaar. Daarnaast is de volant vaak sterk vervuild. Deze hangt meestal buiten de markieskap waardoor vuil en alg vrij spel hebben. Het regelmatig reinigen van deze volant voorkomt indringend vuil en erosie. Laat ons gerust meedenken in uw afweging wel of niet markiezen reinigen

Zonwering reinigen

Zonwering reinigen is een vak apart. Het grootste deel van uw zonwering bestaat uit doek. Afhankelijk van de kwaliteit is dit sterk materiaal. Vooral de naden en afwerking van de naden zijn bepalend voor de kwaliteit van uw zonwering. Bij inzet van verkeerde methode of middelen gaat het hier vaak mis. Naden springen open, afdekbanden scheuren stuk enzovoort. Bij TG Cleaning Service hebben we veel kennis en ervaring in huis om dit te voorkomen. Uw zonwering word van te voren geïnspecteerd op gebreken. Als het zonwering reinigen geen zin meer heeft wordt dit overlegd. Vervolgens wordt de zonwering behandeld met een atmosferische reiniger. Dit zijn altijd reinigers die volledig afbreekbaar zijn.