Home » Zonnepanelen reiniging

Zonnepanelen reiniging

TG Cleaningservice reinigt ook uw zonnepanelen. Door middel van telescoop bewassing met osmosewater reinigen we uw zonnepanelen. Dit maximaliseert uw rendement. (Een vuil zonnepaneel kan tot 35% minder energie opwekken.)

Moet je zonnepanelen schoonmaken?

Een andere goede reden om uw panelen schoon te maken is vervuiling door vogelpoep. Een flinke klodder geeft al gauw 5 % rendementsverlies. Bovendien tast het de glascoating van uw panelen aan waardoor het na verloop van tijd niet meer weg te krijgen is.

Hoevaak moet je zonnepanelen schoonmaken?

Hoe vaak je zonepanelen moet schoonmaken is afhankelijk van de liggingshoek en de omgeving. Liggen de panelen vrij plat dan spoelen ze minder snel schoon door een stevige regenbui dan dat ze onder 45 gr liggen. Is het een bosrijke omgeving, zijn er zandvlaktes in de buurt of een vogelrijk gebied dan vervuilen ze sneller dan gemiddeld. Gemiddeld is één keer per twee jaar voldoende, in gebieden waar ze sneller vervuilen is ieder jaar aan te bevelen.

Offerte zonnepanelen schoonmaken

We maken graag een vrijblijvende zonnepanelen schoonmaken offerte voor u. Hiervoor inventariseren we uw wensen, bekijken de mate van vervuiling en kiezen de juiste reinigingsmethode. U krijgt u een offerte op maat